Medisiner mot kviser

Sist oppdatert

Legemidler, kremer, med mer. Det finnes mange behandlinger mot kviser og uren hud. Noen av produktene er reseptbelagte, mens andre er reseptfrie. Nedenfor kan du lese om noen av de beste behandlingene, inkludert p-piller mot kviser.

Kjøp av medisiner på nett

Da denne artikkelen ble publisert var det mulig å kjøpe reseptbelagte kvisemidler trygt og lovlig fra noen utvalgte utenlandske nettklinikker. I ettertid har imidlertid myndighetene endret loven og det er ikke lenger lovlig å få tilsendt legemidler fra utlandet. Reseptbelagte kvisemidler kan du med andre ord kun kjøpe fra norske apotek, inkludert godkjente nettapotek. Informasjon om kjøp finner du mer om nedenfor.

Ikke kjøp fra kriminelle

Legg merke til at de aller fleste nettsteder som selger legemidler driver ulovlig og kriminelle tjener store summer på å tilby falske medisiner. Dersom du kjøper kvisemedisiner fra slike nettsteder bryter du loven og du risikerer alvorlig helseskade. Kjøp aldri reseptbelagte kvisemidler fra utenlandske nettapotek og husk følgende. Det avgjørende er om produktet eller virkestoffet er reseptbelagt i Norge. Du finner nyttig informasjon på nettsidene til Legemiddelverket.

Disse produktene kan hjelpe

Differin er et legemiddel som kommer i form av gel og krem. Dette er en effektiv behandling mot kviser, men den kan gjøre huden mer følsom ovenfor sollys. I følge lommelegen.no anbefales krem til tørr hud og gel til fet hud. Du kan kjøpe Differin fra norske apotek med resept fra legen din.

Tetracyclin er et antibiotikapreparat som brukes mot en rekke forskjellige infeksjoner. Dette er ikke et førstvalg i behandling av kviser, men kan foreskrives dersom andre behandlinger ikke har gitt ønskede resultater. Du kan kjøpe Tetracyclin med resept fra legen din.

ClearPores Body Acne Kit er en reseptfri behandling mot kviser som både skal virke forebyggende og gi generelt finere hud. Krem og kapsler som bygger på naturmedisin skal gi den ønskede effekten og dette produktet har mange tilhengere. Her kan du lese mer og foreta ditt kjøp

Diane P-piller har vist seg å gi effektiv behandling mot kviser, men dette er ikke et anbefalt førstevalg, hverken som prevensjonsmiddel eller kvisemedisin. Dersom annen behandling ikke virker kan legen vurdere å foreskrive Diane som i følge noen studier gir økt risiko for blodpropp. Sistnevnte er imidlertid noe ekspertene ikke er enige om. Du kan kjøpe Diane med resept fra legen din

Acne Management er et serum som inneholder virkestoffer kjent fra naturmedisin. Flere av disse virkestoffene har dokumentert effekt og skal faktisk kunne gi resultatet i løpet av få dager. Dette produkter virker for øvrig også forebyggende. Her kan du lese mer og kjøpe Acne Management

Viktig om medisin mot kviser

Alle legemidler kan gi bivirkninger og det gjelder også for Tetracyclin, Differin og Diane p-piller. Normalt vil slike reaksjoner være milde og forbigående, men også mer alvorlige bivirkninger kan forekomme. Når det gjelder de reseptfrie kvisemidlene er er risikoen for bivirkninger mye mindre, men også her kan slike reaksjoner forekomme og da gjerne i form av allergiske reaksjoner.

Det er ikke alle som kan bruke de forskjellige midlene mot kviser og det kan blant annet skyldes allergi, undeliggende helseproblemer, graviditet, annen legemiddelbruk, med mer. Utfyllende informasjon om dette, om bivirkninger, om effekt, om dosering, med mer, finnes i pakningsvedlegget og på felleskatalogen.no (kun legemidler). Legen din vil også være behjelpelig med informasjon.

Dette middelet virker mot hårtap hos kvinner og menn