Hvordan kjøpe medisin mot malaria?

Sist oppdatert

Du kan kjøpe forebyggende medisin mot malaria på nett og du kan bestille helt lovlig med resept inkludert. I denne artikkelen kan du blant annet lese om hvor du trygt kan kjøpe malariamedisin, samt om hvilke legemidler du kan velge blant.

Vil du kjøpe medisin mot malaria på nett?

Du kan kjøpe medisin mot malaria på nett og det med resept inkludert. Det betinger imidlertid at du bestiller fra en av de få nettstedene som driver lovlig. Vi anbefaler en nettbasert helsetjeneste som er godkjent av britiske helsemyndigheter og som lovlig kan selge legemidler til oss her i Norge. De tilbyr godkjent forebyggende medisin mot malaria og de tilbyr legekonsultasjon, noe som betyr at du kan bestille malariamedisin helt lovlig. For bestilling kan du benytte denne lenken.

Dersom du velger å kjøpe medisin mot malaria fra denne helsetjenesten får du originale og godkjente legemidler. Videre får du en diskret behandling fra en helsetjeneste som legger stor vekt på personvern. Vi kan garantere at du helt lovlig kan kjøpe medisiner fra deres nettsider og legen som vurderer din bestilling er godkjent av EU. Apoteket som pakker og sender din ordre er godkjent av norske myndigheter. Her har vi lagt ut informasjon om hvorfor det er lovlig å kjøpe malariamedisin og andre legemidler på nett.

Få med deg dette

Legg merke til at norske myndigheter fraråder kjøp av reseptbelagte legemidler på nett. Noe av grunnen til dette er de mange tvilsomme nettapotekene som selger falske og potensielt skadelige kopier av legemidler. Andre årsaker er risiko for feilmedisinering og for at du bryter loven. I skrivende stund kjenner vi dessverre ikke til noen nettsteder hvorfra du trygt og lovlig kan kjøpe reseptbelagte medisiner.

Ikke kjøp ulovlige legemidler

Beklageligvis driver de fleste nettsteder som selger legemidler ulovlig og kriminelle tjener store penger på å lure nordmenn og andre europeere. Kjøpe aldri malariamedisin eller andre legemidler fra et nettsted som ikke driver med godkjennelse fra myndighetene i et EU/EØS land, eller som ikke tilbyr konsultasjon med EU-godkjent lege. Du risikerer å ende opp med et ulovlig og ikke minst skadelig produkt som sjeldent inneholder det forpakningen tilsier.

Disse malariamedisinene kan du kjøpe

Helsetjenesten vi anbefaler tilbyr tre forskjellige forebyggende medisiner mot malaria, deriblant Malarone som er Norges mest solgte malariamedisin. De to andre alternativene er Doxylin som er en antibiotika, samt Paludrine/Avloclor. Hva du bør velge avhenger blant annet av hvor du skal reise, men Malarone anses som det mest effektive og tryggeste valget for de aller fleste. Nedenfor kan du lese litt om disse medisinene.

Malarone er en effektiv forebyggende medisin mot malaria som spesielt anbefales til deg som skal besøke høyrisikoområder. En tablett pr dag er nok og du bør starte behandlingen 2 dager før avreise. En uke etter reisen kan behandlingen avsluttes og Malarone er kjent som medisin mot resistente malariaparasitter.

Doxylin er en antibiotikakur som blant annet benyttes som malariamedisin. Faktisk benyttes dette legemiddelet både for forebygging og som behandling og virkemåten er at malariaparasittene hindres i å formere seg. Dersom du skal benytte Doxylin som forebyggende medisin mot malaria bør behandling starte 2 dager før avreise og ikke avsluttes før 4 uker etter reisen.

Paludrine/Avloclor er et alternativ for deg som er sensitiv ovenfor legemidler, fordi dette er en mild malariamedisin. Paludrine og Avloclor sørger for dobbel beskyttelse og dette er et legemiddel som beskytter mot flere typer malaria. Legg imidlertid merke til at denne malariamedisinen ikke virker mot parasitter som har utviklet immunitet mot virkestoffet klorokin.

Viktig om legemidler

Når kroppen skal venne seg til et nytt legemiddel kan bivirkninger forekomme og det gjelder også for medisiner mot malaria. Informasjon om dette finnes i pakningsvedleggene, via lenkene nedenfor, samt hos helsetjenesten som tilbyr oss i Norge å kjøpe forebyggende medisin mot malaria på nett. Der kan du også lese om dosering, effekt, med mer.

Legg ellers merke til at det ikke er alle som vil få kjøpe medisin mot malaria fra helsetjenesten vi anbefaler. Årsaken til det er at enkelte personer ikke bør benytte bestemte legemidler, for eksempel grunnet graviditet eller underliggende sykdom. Disse vil for øvrig heller ikke få resept fra fastlegen. Det er med andre ord viktig at du ved bestilling oppgir korrekte opplysninger om egen helse, slik at legen kan vurdere hva som er en trygg behandling for deg.

Les mer