Hvordan kjøpe e-sigaretter på nett?

Sist oppdatert

Hvordan kan vi her i Norge kjøpe e-sigaretter på nett? Er det lovlig? Er det forskjell på e-sigarett med og uten nikotin? Det er noen av spørsmålene du finner svar på i denne artikkelen hvor vi ser på muligheten til å bestille e-sigaretter online.

Ja, du kan bestille lovlig på nett

Regelverket fremstår noe komplisert og vil nok før eller siden bli endret, men i skrivende stund er reglene som følger. Det er tillatt for oss i Norge å kjøpe e-sigaretter på nett og det gjelder også e-sigaretter med nikotin. Som du kan lese om i neste avsnitt er det imidlertid en del regler som må følges og det er ikke alle steder du lovlig kan bestille fra. Lenger ned i denne artikkelen finner du for øvrig noen forhandlere hvorfra det er helt lovlig å kjøpe e-sigaretter.

Reglene for kjøp av e-sigaretter på nett er stort sett de samme som for legemidler og det betyr blant annet følgende. For at kjøpet skal være lovlig må du ha fylt 18 år, du må ikke kjøpe mer enn 3 måneders forbruk pr bestilling og kjøpet må foretas fra en forhandleres som i et EU/EØS land som driver lovlig i det aktuelle landet. Videre er det kun tillatt å kjøpe e-sigaretter med nikotin på nett, dersom formålet er røykavvenning.

Her kan du kjøpe e-sigaretter

Det finnes flere aktører hvorfra vi her i Norge lovlig kan kjøpe e-sigaretter med nikotin og blant annet har flere nordmenn flyttet til utlandet for å kunne selge slike produkter. Hvilke forhandler du bør velge avhenger blant annet av om du ønsker oppladbare e-sigaretter, om du ønsker fast forsendelser, om du ønsker å kunne velge mellom mange smaker og styrker, med mer. Nedenfor er noen av de mest populære merkene som lovlig kan bestilles fra Norge.

SmokeSmart har lengde vært et populært alternativ og dette er en e-sigarett som ikke behøver å lades opp. En SmokeSmart tilsvarer mer enn 2 pakker vanlige sigaretter og du kan velge mellom forskjellige smaker og styrker. Denne e-sigaretten ser ut som vanlige sigaretter og skal gi en ekte røykefølelse. Prisen er 298 kroner (frakt inkludert) for to ukers forbruk og nye kunder kan forsøke gratis (porto må betales). Kampanjen er avsluttet

Fortuna e-sigarett er en bestselger i Norge og også dette er en e-sigarett som ikke behøver å lades opp. En Fortuna e-sigarett tilsvarer om lag 30 vanlige sigaretter og mengden nikotin er den samme. Prisen er 248 kroner (frakt inkludert) for 5 e-sigaretter som du mottar hver 10. dag. (Utgått)

XSmoke er en oppladbar e-sigarett som et utviklet for å gi brukerne følelsen av å røyke ekte sigaretter og du kan velge mellom en rekke forskjellige smaker og styrker. Nå kan du selv velge hvilken startpakke du ønsker og du kan få denne gratis (porto må betales). Les mer og bestill

E-trekk er en nettbutikk hvorfra vi her i Norge kan kjøpe e-sigaretter og de tilbyr et stort utvalg. For deg som har litt erfaring med, eller kunnskaper om e-sigaretter er nok denne nettbutikken det beste valget.

Les mer